Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GA1810

Astronomie

Astronomie
Cursuscode: GA1810

Lezing 1: Sterrenbeelden. Ontstaansgeschiedenis, betekenis en doel. We behandelen in ieder geval een sterrenbeeld dat ten tijde v.d. cursus zichtbaar aan de hemel staat.
Hoe en waarmee kun je het vinden en wat kunnen we aan en in een sterrenbeeld zien. Het fotograferen van sterrenbeelden.


Lezing 2: Telescoop en Verrekijker, beide zijn volwaardige astronomische instrumenten!
We behandelen de geschiedenis en werking van verschillende telescoop- en verrekijker principes. Wat kan je met welk instrument zien en waarom gebruik je de telescoop voor het ene en de verrekijker voor het andere? We behandelen een waarneem-praktijklijst voor de verrekijker.


Lezing 3: De Maan, ontstaan, omloop en verduistering. Waarom niet elke maand een maansverduistering? Hoe kan ik de Maan waarnemen met de verrekijker en wat zou ik kunnen zien?
Fotografie van de Maan.


Excursie: We ondernemen een excursie naar de Polluxsterrenwacht in Zuidlaren. Bij helder weer kan worden waargenomen. De datum van deze excursie zal tijdens één van de cursusdagen in onderling overleg worden bepaald.

Dinsdag 6 november 2018
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 40,00
Dhr. G. (Gerard) van der Braak
19:30 - 22:00
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adres gegevens)
G. (Gerard) van der Braak
G. (Gerard) van der Braak
Gerard van den Braak is 30 jaar amateurastronoom en voorzitter van de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Noord Drenthe. In zijn privé sterrenwacht te Zuidlaren neemt hij de sterrenhemel waar en maakt hij foto???s.