Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: XA1870

Lezing Astronomie, radiotelescoop Dwingeloo

Lezing Astronomie, radiotelescoop Dwingeloo
Cursuscode: XA1870

De radiotelescoop in Dwingeloo was bij zijn ingebruikstelling in 1956 de grootste volledig draaibare telescoop ter wereld. Hoe is dat zo gekomen? En waarom in Nederland? Wie speelden toen de hoofdrol en wat zijn daarvan de gevolgen geweest? Vervolgens; nu zovele jaren later stond de telescoop als overcompleet apparaat weg te roesten. Want wat moet je ermee als er moderne alternatieven zijn? Kunnen we er nog iets mee en zo ja wat dan. Vele aspecten komen nu voor het voetlicht en na de lezing wil je deze unieke en de nu volledig gerestaureerde radiotelescoop alleen nog maar in het echt bezoeken.

Als aanvulling op de lezing in Zuidlaren op 18 maart 2019 is er op zaterdagmiddag 23 maart 2019 een rondleiding bij de radiotelescoop in Dwingeloo.

Maandag 18 maart 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
Dhr. (F.) de Jong
19:30 - 21:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
(F.) de Jong
(F.) de Jong
Na zijn studie Elektronica aan de Universiteit te Delft, is hij 31 jaar werkzaam geweest als wetenschappelijk medewerker bij Philips en later bij NXP Semiconductors (ex Philips). Hij verzorgt al meer dan 10 jaar rondleidingen bij de Volkssterrenwacht Simon Stevin te Hoeven (NBr.) Zijn hobby's zijn: Radiozendamateur (PE1RXJ), zeilen, geocaching, radioastronomie, vrijwilligerswerk.