Bestellijst

Geen bestellingen

Inschrijving voor seizoen 2022–2023 gaat op 10 juni 2022 open.

Volksuniversiteit Zuidlaren

donderdag, 9 juni, 2022

Ook voor het komende jaar weer volop mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en om nieuwe mensen te ontmoeten. Het aanbod heeft voor iedereen wel iets leuks!

Bijvoorbeeld de cursus geologie. Dhr. Tom Reijers, een nieuwe docent bij de VuZ, geeft u de gelegenheid om kennis over de ontwikkeling van de geologie op te doen.

De cursus kunstgeschiedenis wordt op een andere manier aangeboden. Op de 2e dinsdag van de maand kan men meedoen aan een middag-of avondcursus, waarin docente Janneke Gelling haar programma op een nieuwe manier aan gaat bieden.

Franca Hiddink zal als nieuwe docente tekenen en schilderen haar lessen gaan verzorgen in Paterswolde en Zuidlaren. Verder hebben we Lidwien Schuitemaker aangetrokken die de cursus Beeldende kunstfilosofie in Paterswolde gaat geven.

Het merendeel van onze cursussen betreft de talen en wanneer alles lukt, zal ook dat aanbod flink uitgebreid worden. Zo is het streven om voor zowel Duits als Engels een nieuwe leergang op te zetten, waarbij mbv een vast cursusprogramma/methode een aanbod van 15 lessen voor 4 opeenvolgende jaren gestart kan worden. Ook is er gedacht aan de actuele situatie, waarin menig inwoner te maken heeft met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Onze docente Russisch, Ludmilla Proshkina zal een aanbod van 10 lessen verzorgen over de communicatie mbt de dagelijkse dingen. Het is nl. bekend dat de Russische taal ook door Oekraïners gesproken/begrepen wordt.

Naast al deze nieuwe mogelijkheden is er het vertrouwde aanbod van o.a. schilderen, aquarelleren, boetseren, keramiek, filosofie, astrologie, weerkunde, geschiedenis, natuurkunde, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en ga zo maar door.

Mocht u belangstelling hebben en een cursus is al vol, dan wordt aangeraden om u toch wel aan te melden. Soms haken mensen af en wanneer er een lange wachtlijst ontstaat, zal het bestuur proberen een nieuwe groep extra op te starten. Kortom, aarzel niet en meldt u aan via deze site. Voor nadere informatie kan men maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 11:30 bellen naar 06-12256405.