Bestellijst

Geen bestellingen

Richtlijnen in verband met het Corona-virus vanaf 6 november 2021

Bij de Volksuniversiteit Zuidlaren blijft de veiligheid voor deelnemers en docenten het uitgangspunt. Tijdens de lessen zijn de geldende RIVM-richtlijnen in verband met Corona onverkort van toepassing.

 

Corona-toegangsbewijs

Voor het deelnemen aan educatieve activiteiten in dorps- en buurthuizen is het tonen van een Corona Toegangsbewijs niet nodig. De minister van VWS heeft aangekondigd, dat voor de reguliere activiteiten in de dorpshuizen de uitzondering voor wat betreft het tonen van een geldig Corona toegangsbewijs, ­ gehandhaafd blijft. (Nr. 1468 Brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Den Haag, 2 november 2021). Ook de onderwijsactiviteiten van de Volksuniversiteit Zuidlaren in de buurthuizen vallen onder deze uitzondering.

 

Mondkapjesplicht

Het dragen van een mondkapje in de dorpshuizen is vanaf 6 november verplicht tijdens het binnenkomen en naar buiten gaan en tijdens alle overige verplaatsingen in het gebouw. Tijdens de lessen mag het mondkapje af.

 

Tijdens de lessen:
Wij hebben besloten om de 1,5 meter afstand tussen de aanwezigen tijdens de lessen te handhaven. In overleg met de beheerder zijn de tafels zo opgesteld, dat er een veilige afstand tussen de cursisten bestaat. We vragen alle cursisten om er met elkaar voor te zorgen dat de docent met voldoende afstand langs kan lopen en dat de medecursisten kunnen meedoen aan de les. Oplettendheid en aandacht voor elkaar is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

 

Ventilatie

Voorafgaand aan de lessen worden de lokalen ‘doorgelucht’. Gedurende de lessen blijven de ramen open staan om te zorgen voor maximale ventilatie. Deelnemers en docenten kunnen desgewenst het lokaal even verlaten en de buitenlucht opzoeken. Het is aan te raden om een extra jasje/trui mee te nemen, voor als het straks kouder wordt.

Basisregels voor iedereen:

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Hoest of nies in uw elleboog.
  • Schud geen handen.

 

Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen

Heeft u klachten die horen bij Corona? Voorkom dat u andere mensen besmet. Blijf thuis en maak een afspraak om u te laten testen. Ook bij een milde verkoudheid, zoals een loopneus. 

Blijf thuis tot u de testuitslag weet.