Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: HA2250

Korte verhalen schrijven (verdiepingscursus)

Korte verhalen schrijven (verdiepingscursus)
Cursuscode: HA2250

Hoe schrijf je een kort verhaal? Waar begin je? Waar eindig je? En hoe hou je het kort? In deze schrijfcursus voor gevorderden onderzoeken we de techniek van het korte verhaal. Elke les behandelen we een stukje theorie dat je direct in de praktijk brengt met een of meerdere schrijfoefeningen. Thuis bestudeer je verhalen van bekende en minder bekende schrijvers ter inspiratie en werk je aan schrijfopdrachten die we de les erop samen bespreken. Ook besteden we aandacht aan hoe je constructieve feedback geeft op het werk van je medecursisten en hoe je zelf feedback vraagt en ontvangt.

De kosten voor het lesmateriaal (€10) reken je tijdens de eerste les zelf af met de docent.

Voor deze cursus is enige schrijfervaring gewenst. De cursus Creatief schrijven van de Volksuniversiteit Zuidlaren is bijvoorbeeld een goede instap. Twijfel je of je kunt deelnemen, overleg dan even met Theone Joostensz: 0618165858 of theone@theonetekst.nl

Woensdag 25 januari 2023
6 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 131,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. T. (Theone) Joostensz
19:00 - 21:30
Locatie: Ons Dorpshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Theone) Joostensz
T. (Theone) Joostensz
Theone Joostensz is schrijver van artikelen en (levens)verhalen en gecertificeerd docent creatief schrijven. Ze studeerde af in de Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en rondde met goed gevolg de opleiding af voor docent creatief schrijven aan Dactylus academie voor schrijfdocenten in Amersfoort. Om zichzelf als docent te blijven ontwikkelen, volgt Theone geregeld cursussen en verdiepende masterclasses op het gebied van creatief schrijven en didactiek.