Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: BI2220

Workshop Fotoboek maken

Workshop Fotoboek maken
Cursuscode: BI2220
Vroeger kwam je met je filmrolletjes terug van vakantie, waarna je moest wachten tot de foto’s ontwikkeld en afgedrukt waren voordat je ze op maat kon knippen en in een boek kon plakken. Deze werkwijze kende nadelen, maar zeker ook voordelen. Iedereen die met een schaar en lijm overweg kon, kon een fotoboek maken.
Tegenwoordig komen de meeste mensen terug van vakantie met vaak honderden digitale foto’s. Leuk op een computer, maar veel minder sfeervol om de foto’s te laten zien bij vrienden of familie! Natuurlijk kan je enkele losse afdrukken bestellen. En die afdrukken zou je zelfs nog op de ouderwetse manier in een fotoalbum kunnen plakken. Er is echter een veel mooiere oplossing: het fotoboek. In dit fotoboek worden de afbeeldingen gebundeld en afgedrukt. Het papier blijft mooi egaal zonder te bobbelen, en het geheel oogt zeer professioneel. Maar toch haken veel mensen hier af omdat ze opzien tegen het maken van zo’n fotoboek.
Aan de hand van drie lessen leidt Ruud Haan u door de stappen die moeten worden doorlopen om een blijvende, mooie herinnering in de vorm van een fotoboek te creëren. Van de keuze voor een leverancier tot de selectie van de papiersoort, van automatisch laten vullen tot helemaal handgevulde fotoalbums. Van gebruik van teksten, tot het gebruik van achtergronden. U ziet: er zijn heel veel mogelijkheden.
Benodigdheden: om direct tijdens de workshop aan oefeningen mee te kunnen doen is een laptop wenselijk. Het is echter ook mogelijk de oefeningen op een later moment (thuis) op een PC te doen aan de hand van het materiaal dat u mee krijgt tijdens de workshop.

 

 

Woensdag 25 januari 2023
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 53,00
Dhr. R. (Ruud) Haan
13:30 - 15:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Ruud) Haan
R. (Ruud) Haan
Ruud (1962) fotografeert al sinds zijn middelbareschooltijd. Op fotografiegebied is hij vooral autodidact alhoewel hij later aan de fotoschool in Groningen meerdere workshops heeft gevolgd en ook digitaal de nodige trainingen heeft gevolgd. Beroepsmatig is hij al vanaf 1984 intensief werkzaam met computers, een interesse die al tijdens zijn middelbareschooltijd was gewekt. Na jarenlang in de ICT werkzaam te zijn geweest heeft hij in 2015 wederom van zijn hobby’s zijn beroep kunnen maken met de start van Ruud Haan Fotografie & Webdesign. Door zijn ervaring met het verzorgen van workshops is Ruud goed in staat op uw vragen in te spelen.