Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: BE2230

Cursus Keramiek

Cursus Keramiek
Cursuscode: BE2230

De keramieklessen die aangeboden worden zijn bestemd voor zowel beginners als gevorderden.

Als beginner ervaar je hoe het is om spelenderwijs te werken met klei. Je leert eerst de grondbeginselen van het werken met klei door middel van gerichte opdrachtjes met de daar bijbehorende technieken.

Je kunt zo ontdekken welke techniek het beste bij jou past. Voor de gevorderden is er ruimte om te werken aan vrije ontwerpen. De ervaring heeft geleerd dat de combinatie van beginners en gevorderden stimulerend werkt. Tijdens de cursusperiode worden thema-opdrachten gegeven, deze kunnen je uitdagen om nieuwe richtingen op te gaan. Naast deze opdrachten is er uiteraard ook ruimte om te werken aan jouw eigen ideeën. De werkstukken kunnen voorzien worden van kleur, door middel van engobes, oxides en glazuren. Bij deze technieken zal de docent je begeleiden.

De werken, welke tijdens de lessen worden vervaardigd, kunnen worden gestookt in onze oven in de Ludinge. De materiaalkosten van € 25,00 per cursus worden apart verrekend met de keramiekdocent tijdens de 1e cursusles. De klei kun je tijdens de cursus kopen bij de docent.

Woensdag 21 september 2022
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 263,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. B.A.M. (Brenda) Hardijk van de Wouw
09:30 - 12:00
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
B.A.M. (Brenda) Hardijk van de Wouw
B.A.M. (Brenda) Hardijk van de Wouw
Hallo, ik wil mij even voorstellen; mijn naam is Brenda Hardijk en woon in Sappemeer (gemeente Midden- Groningen) en geef met veel plezier keramieklessen voor de Volksuniversiteit. Als beeldend vormgever ben ik al meer dan 20 jaar aan het creëren, hoofdzakelijk met het materiaal klei. Klei blijft mij nog steeds uitdagen. Beelden/objecten laten ontstaan vanuit een materiaal uit de aarde in een vorm als schaal, mensfiguur, abstract object, dier. Het blijft mij fascineren! 10 jaar geleden heb ik besloten om mijn passie met het materiaal klei te delen met mensen die ook graag willen werken met het materiaal klei. Wat is er mooier dan de diversiteit van keramiek te laten ervaren met het doorgeven van de technieken, zodat ieder uiteindelijk voor zichzelf kan creëren en ik je daarbij begeleid.