Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: BK2240

Boetseren naar model

Boetseren naar model
Cursuscode: BK2240

Je ogen zien een menselijke figuur; kunnen je handen het teruggeven in de klei? Wat moet je daarvoor doen? We beginnen in elk geval met goed kijken. Daarnaast krijgen de cursisten basale anatomische kennis aangereikt: hoe steekt het menselijk lichaam in elkaar, wat zijn de verhoudingen? Er wordt met verschillende modellen gewerkt (man/vrouw, jong/oud, dik/dun). Wat voor beeld maak je ervan, wat wordt je eigen handschrift? We laten ons inspireren door het bekijken van werken van verschillende beeldhouwers.

Elke cursist wordt begeleid op zijn eigen niveau, de cursus is geschikt voor gevorderde én beginnende cursist. Ervaring is geen vereiste.

De locatie De Notenkraker beschikt helaas niet over een oven.

Materiaalkosten (per les, af te rekenen met de docent) geschat op €3-€5 (klei, fotokopieën, model etc)

 

Dinsdag 24 januari 2023
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 219,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M (Martina) Hladikova
13:30 - 16:00
Locatie: De Notenkraker (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M (Martina) Hladikova
M (Martina) Hladikova
Martina Hladikova (1966, Tsjechoslowakije) is in 2018 afgestudeerd aan de Klassieke academie in Groningen, richting beeldhouwen. Realistische weergave van het menselijk lichaam of gezicht is in haar werk soms het eindpunt, soms een begin. Ze zoekt de raakvlakken met andere natuurvormen en experimenteert ermee. De beelden die zo ontstaan zijn niet eenduidig en laten ruimte over voor eigen verbeelding. Het zijn ruimtelijke werken in brons, keramiek of andere materialen; soms worden haar ruimtelijke ideeën uitgedrukt door middel van bewerkte fotografie en fotocollage. Ze verzorgt ook online cursussen collage. Website: martinahladikova.nl