Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: BK2020

Cursus modelboetseren

Cursus modelboetseren
Cursuscode: BK2020

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”, deze uitspraak van Cruijff geldt zeker voor het boetseren naar model. In deze cursus leer je om goed te kijken; naar bijvoorbeeld de anatomie, verhoudingen, scharnierpunten en vlakken in het (menselijk) lichaam.
Je leert hoe je een armatuur moeten maken en hoe een figuur op te bouwen in boetseerwas of klei.
Er wordt met verschillende modellen gewerkt (man/vrouw, jong/oud, dik/dun).  Ook bekijken we werk van andere kunstenaars en bespreken we verschillende visies, technieken, handschriften en oplossingen voor vormproblemen. 
Omdat de docent inzoomt op iedere cursist afzonderlijk is deze cursus geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde cursist.

De kosten van de boetseerwas en/ of klei verrekent u rechtstreeks met de docente. De kosten van de modellen zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Maandag 18 januari 2021
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 195,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Mieke) Heitling
14:00 - 16:30
Locatie: De Notenkraker (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Mieke) Heitling
M. (Mieke) Heitling
Mieke Heitling besloot op haar 50e om beeldhouwer te worden en voltooide haar studie aan de Klassieke Academie in Groningen. Sindsdien exposeert ze veel in binnen- en buitenland. Ze werkt figuratief en hakt (levensgrote) beelden in hout, maar werkt ook in brons. De lichaamstaal van mensen is een grote inspiratiebron voor haar. Ze probeert vooral het kwetsbare moment te pakken te krijgen waarop mensen even verstild in gedachten verzonken zijn. De beelden zijn expressief, met een ruwe toets: sporen van beitels en kettingzaag blijven zichtbaar in de huid van het beeld. Mieke werkt daarnaast al zo’n 34 jaar in het onderwijs (HBO). Website: mieke.heitling.eu