Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: BG2210

Zing je vrij

Zing je vrij
Cursuscode: BG2210

Wat een hoop mensen al wisten is nu ook wetenschappelijk bewezen: Zingen is gezond! Het werkt ontspannend op lichaam en geest en zorgt in het geval van samenzang voor een gevoel van verbondenheid.

In de cursus ‘Zing je vrij’ gaan we op zoek naar hoe bij je eigen authentieke stem te komen.

We werken via eenvoudige ontspannings en activatie oefeningen aan een gevoel van welbevinden in het lichaam. Via specifieke ademoefeningen wordt ruimte en bewustzijn gecreëerd in het lichaam, een ideale voorbereiding voor het klank maken. We gebruiken stemoefeningen uit de klassieke zangkunst en uit de Werbeck- Svärdström methode om de stem op te warmen en te leren hoe je je stem vrij kunt laten dragen door je adem.

De cursus is geschikt voor iedereen die haar/zijn stem beter wil leren kennen en op zoek is naar meer zelfvertrouwen om haar/ zijn stem / klank te laten klinken.

Wat betreft het repertoire: Er wordt gekozen uit mooie liederen uit wereldmuziek/ folkmuziek.

Improvisaties zullen een vast onderdeel zijn van de workshops. Ervaring met zingen en/of noten kunnen lezen is niet nodig om mee te doen aan deze cursus.

Maandag 31 oktober 2022
4 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 70,00
Mw. W.A. (Winnie) Pollard
19:30 - 21:30
Locatie: Ons Dorpshuis (klik hier voor de adresgegevens)
W.A. (Winnie) Pollard
W.A. (Winnie) Pollard
Winnie Pollard is zangeres en musicienne. Zij volgde haar zangopleiding bij Marianne Blok en Christa Pfeiler. Bij Marius Engelbrecht volgde zij de cursus stemexpressie. Bij Margit Sherman volgde zij de zangopleiding volgens de Werbeck- Svärdström methode. Zij studeerde klarinet aan het Koninklijk Concervatorium te Den Haag en Het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Als zangeres en klarinettiste is zij meerdere jaren werkzaam geweest in diverse kamermuziek ensembles, orkesten en theaterproducties, zoals Her Geheim van de Zwarte Tulp mer Frank Groothof en Heer Halewijn met René Groothof. Sinds 2012 vormt zij een duo met gitarist Jakob van Ringen. Plezier en authenticiteit in het zingen en muziek maken staan voor haar voorop en dit staat dan eveneens centraal in haar Zing je Vrij workshops.