Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: BA2295

Open teken- en schilderatelier (Franca Hiddink)

Open teken- en schilderatelier (Franca Hiddink)
Cursuscode: BA2295

Plezier in tekenen en schilderen is het belangrijkste en dan volgt het leren vanzelf!
De lessen zijn voor gevorderden en beginners inspirerend en uitdagend.
De 12 bijeenkomsten zijn opgedeeld in twee delen.
De eerste vijf lessen wordt gewerkt aan de hand van een thema. Dat kan een bekende kunstenaar zijn, maar ook een kunststroming of een schildertechniek. Na een presentatie met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis werk je aan een opdracht.
Door de thema’s worden gevorderden vaak uitgedaagd iets op een andere manier te doen, je bent immers nooit uitgeleerd.

De zeven lessen daarna zijn maatwerk.
De gevorderden gaan schilderen naar eigen idee. De nadruk ligt dan op het ontwikkelen van een eigen gekozen thema en stijl.
Voor beginners heb ik introductielessen ontwikkeld waarin je leert over licht-donker, compositie, vorm en tussenvorm, kleur en gebruik van materiaal.

Aanschaf materialen voor eigen rekening na overleg met de docent.

Dinsdag 24 januari 2023
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 263,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. F (Franca) Hiddink
13:30 - 16:00
Locatie: Ons Dorpshuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
F (Franca) Hiddink
F (Franca) Hiddink
Over Franca Wat schilderen betreft heb ik een brede interesse. Ik houd van stillevens, van portret, model, landschap en abstract werk. Het meeste werk is kleurrijk, maar mijn botanische tekeningen zijn gemaakt met potlood. Tekenen en schilderen zijn en blijven oefeningen in kijken. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met schilderen, textiele werkvormen en handvaardigheid. Als kind van de jaren 60 ben ik opgegroeid met beeldende expressie, destijds bestond dat vooral uit experimenteren met materialen, vorm en kleur. Toen ik later een periode in Parijs woonde en musea en galeries bezocht werd ik steeds nieuwsgieriger naar de teken- en schildertechnieken. Hoe teken je een model of portret? Hoe kun je iets driedimensionaals naar de waarneming op papier of doek weergeven? Dit heeft toen geleid tot het volgen van een schilderopleiding bij een particulier Atelier in Parijs. Later heeft het een vervolg gekregen en heb ik de Masterstudie aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen afgerond. Ik werk ruim dertig jaar als docent en hoewel schilderen mijn grootste passie is, komt het lesgeven op een goede tweede plaats. Het feit dat ik zelf een brede smaak heb helpt bij het lesgeven. Mensen leren niet schilderen zoals ik zelf schilder, maar op de manier die het beste bij hen past.