Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: CU2220

Workshop eten uit het verleden

Workshop eten uit het verleden
Cursuscode: CU2220

Wie de culinaire geschiedenis van Nederland induikt ontdekt dat er veel ‘leentjebuur’ is gespeeld als het gaat om recepten en ingrediënten. De bekende hutspot is bijvoorbeeld een recept van vermoedelijk Spaanse origine. De aardappels die we er tegenwoordig doorheen stampen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en zijn pas in de 19e eeuw ingeburgerd als volksvoedsel in Nederland.

Tijdens deze workshop gaan we op zoek hoe de Nederlandse keuken zich heeft ontwikkeld door de eeuwen heen. Ik neem u in vogelvlucht mee langs een aantal belangrijke uitheemse invloeden op de Nederlandse keuken in diverse perioden uit de geschiedenis. Uiteraard krijgt u ook een inkijkje hoe gerechten in het verleden proefden. U gaat zelf met historische recepten aan de slag en we nuttigen samen de bereide maaltijd.

We koken zoveel mogelijk met lokale producten. Voor de verschillende lessen krijgt u vooraf lees- en oefenmateriaal gemaild.

 

Om de smakelijke gerechten te bereiden moeten ingrediënten worden ingekocht. De totale kosten hiervan worden gedeeld door het aantal aanwezigen en verrekend per deelnemer en komen bovenop het cursusgeld. U moet rekenen op een bedrag van ongeveer €5 à €10 per les (te verrekenen met de docent).

Donderdag 16 maart 2023
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 17:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E (Eva) Noort
17:00 - 20:00
Locatie: Plaats De Wereld (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E (Eva) Noort
E (Eva) Noort
Eva Noort is cultuurhistorica, hobbykok en fanatiek moestuinierder en werkt als loopbaanbegeleider. Het eerste waar ze aan denkt als ze opstaat, is wat ze deze dag voor smakelijks in petto heeft.