Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: NA2010

Drenthecursus taal en cultuur

Drenthecursus taal en cultuur
Cursuscode: NA2010

………Cursus Drents en Drenthecursus…..

 In samenwerking met het “Huus van de Taol“ in Beilen.

Drenthecursus Taal en Cultuur.
U wilt weten hoe het Drents ontstond en waar nu eigenlijk het echte Drents gesproken wordt? En of er eigenlijk wel één soort Drents bestaat? In deze Drenthecursus nemen we de taal onder de loep: Drents verstaan, lezen, spellen en schrijven. Ook is er uitgebreid aandacht voor literatuur en muziek. Daarnaast komen de Drentse cultuur, gewoonten, feesten en ‘het typische Drentse’ aan bod. De lessen en het cursusboek zijn volledig Drentstalig maar ook voor mensen die de taal niet machtig zijn uitstekend te volgen. De cursus is dan ook nadrukkelijk bedoeld voor oud- én nieuw-Drenten. Er is ruimte voor uw eigen inbreng.
Het cursusboek biedt een aantrekkelijke afwisseling van voorleesteksten, gedichten, literaire teksten, woordenlijsten, spelling en liedjes. U kunt bij de aanschaf ervan kiezen uit verschillende varianten van het Drents. De docente bestelt na de eerste les de boeken. De kosten hiervan (ca. 25 Euro) dient u rechtstreeks met de docente te verrekenen.
Donderdag 24 september 2020
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 108,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A. (Anja) Schuring
14:00 - 16:00
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
A. (Anja) Schuring
A. (Anja) Schuring
Anja is een geboren en getogen Drentse. Ze heeft deze cursus mede ontwikkeld en reeds eerder gegeven. Ze is volledig thuis in de Drentse taal en cultuur. Ook over de geschiedenis van Drenthe, weet zij als voorzitter van de Drents Historische Vereniging veel te vertellen.