Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: NA2230

Over Drents en Drenthe

Over Drents en Drenthe
Cursuscode: NA2230

In het Drents:

In acht aovends leer je veul over taol, cultuur en achtergronden van het Drents en Drenthe. Vanzölf is de Drentse taol belangriek in de cursus, ok al is het gien taolcursus.

De aovends bint hiel gevarieerd: wij leest Drentse literatuur, wordt bijpraot over Drentse gebruken en over streektaolmuziek. Ok kiek wij naor verschillende Drentse dörpstypes en het Drentse landschap. Een cursusboek is de basis veur de cursus, maor as docent heb ik genog kennis van zaoken um eigen underwarpen, andraogen deur de cursisten, in de cursus an bod te laoten kommen.

Een maotwarkcursus dus!

De cursus is geschikt veur mensen die Drents praot, maor ok aj dat niet kunt is het prima te volgen.

 

In het Nederlands:

Zeer geschikt voor Drenten en niet-Drentstaligen. In acht avonden leer je veel over taal, cultuur en achtergronden van het Drents en Drenthe. Uiteraard is de Drentse taal belangrijk in de cursus, ook al is het geen taalcursus.

De avonden zijn heel gevarieerd: wij verkennen Drentse literatuur, worden bijgepraat over Drentse gebruiken en over streektaalmuziek. Ook kijken wij naar verschillende Drentse dorpstypes en het Drentse landschap.

Een cursusboek is de basis voor de cursus, maar de docent heeft genoeg kennis van zaken om eigen onderwerpen, aangedragen door de cursisten, in de cursus aan bod te laten komen. Een maatwerkcursus dus!

De cursus is geschikt voor mensen die Drents kunnen spreken, maar ook als je dat niet kunt is het prima te volgen.

 

Wellicht is er ruimte voor een excursie, waarvan de kosten door de cursisten met de docent worden verrekend. (in overleg).

Donderdag 6 oktober 2022
8 lezingen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 116,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. J (Jan) Hartlief
Boek: Jan Tissing - Zakwoordenboek Drents (Huus van de Taol) (klik hier voor meer informatie)
14:00 - 16:00
Locaties: De Ludinge, De Ludinge, De Ludinge, De Ludinge, De Ludinge, De Ludinge, De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
J (Jan) Hartlief
J (Jan) Hartlief
Moi Mien naom is Jan Hartlief. In 2013-2014 heb ik de gecertificeerde docentenopleiding Drents van het Huus van de Taol volgt. Met hiel veul plezeer heb ik in de jaoren daornao op meerdere plaotsen in Drenthe de Drenthecursus en de spellingscursus Drents geven. Ik wil geern mien kennis van het Drents overdraogen um op die manier een bijdraoge te levern an het behold van de streektaol. Mijn naam is Jan Hartlief. In 2013-2014 heb ik de gecertificeerde docentenopleiding Drents van het Huus van de Taol gevolgd. Met heel veel plezier heb ik in de jaren daarna op meerdere plaatsen in Drenthe de Drenthecursus en de spellingscursus Drents gegeven. Ik wil graag mijn kennis van het Drents overdragen om op die manier een bijdrage te leveren aan het behoud van de streektaal.