Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: GE2230

Stenen kunnen spreken: Geologische tijd en ruimte

Stenen kunnen spreken: Geologische tijd en ruimte
Cursuscode: GE2230

Geologische tijd wordt geregistreerd in verschillende vormen van klassieke stratigrafie, de leer van laagvolgorde die stap na stap tot stand kwam. Zeespiegelschommelingen en milieu invloeden zijn belangrijk. Oefeningen met geologische tijd- ruimte analyses geven in zicht in de paleogeografie, de reconstructie van de aardse geografie op bepaalde momenten in de tijd. Structurele geologie omvat buigen en breken van gesteentelagen en vormt de grote aardkorst structuren. De colleges zijn:

  1. Dimensies van geologische tijd en ruimte
  2. Klassieke stratigrafie
  3. Zeespiegelschommelingen en milieus
  4. Gesteenten buigen en breken
  5. Grote aardkoststructuren

De syllabus (verkrijgbaar via, en af te rekenen met de docent , €20) omvat de ‘rode draad’ van de colleges; niet  alle afbeeldingen die als Power Points zijn gebruikt. Power Point beelden worden niet separaat verschaft. De syllabus uiterlijk een week voor aanvang van de cursus bestellen bij de docent via tjareijers@hetnet.nl. De syllabus is dan beschikbaar op de eerste bijeenkomst.

Donderdag 2 februari 2023
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 91,00
Dhr. Dr. T.J.A. (Tom) Reijers
13:30 - 16:00
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dr. T.J.A. (Tom) Reijers
Dr. T.J.A. (Tom) Reijers
Geoloog, docent, avonturier, reisleider, auteur Tom Reijers volgde scholing in Nederland, Indonesië en studeerde in Leiden. Vervulde militaire dienst in Suriname. Wereldwijd werkte hij 30 jaar als exploratie- en research-geoloog voor Shell. Gepensioneerd werd hij zelfstandig consulent, gaf/geeft cursussen, lezingen en gastlessen op scholen en begeleidde wetenschappelijke reizen en expedities in de poolgebieden Antarctica, Groenland, IJsland, Spitsbergen, in woestijnen en tropische regenwouden in Noord- en Zuid Afrika, Amerika, Oman, en Indonesië , in vulkaan- en koraalrif gebieden in de Malediven, Molukken en op Papua Nieuw Guinea. Hij was gast medewerker voor museum Naturalis in Leiden en is lid van de ‘International Commission on the History of Geological Sciences’. Hij bestudeert en publiceert over historische aspecten van de geologie in Nederland, Spanje en West-Europa.