Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA2060

Crisis – ruptuur, dreiging en mogelijkheden

Crisis – ruptuur, dreiging en mogelijkheden
Cursuscode: DA2060

De term crisis komt uit het Grieks en betekent zoveel als ‘keerpunt’. Het is een toestand van ruptuur waarin de normale gang van zaken en bekende oplossingen voor problemen niet meer toereikend zijn. Crisis is daarmee altijd een situatie van dreiging en gevaar maar ook van mogelijkheden.
Samen met denkers als Habermas, Piketty, Agamben en anderen verkennen we de huidige crisis vanuit deze dubbele betekenis van mogelijk einde en nieuwe mogelijkheden.
Aan bod komen onder andere het klimaat, economische perspectieven, Europa, de waarde van de mens en de politieke samenleving.


De docent levert waar nodig (vertalingen van) artikelen tegen kostprijs aan.

Maandag 18 januari 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 127,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D (Diana) de Esch
09:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.