Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA2120

De andere kant van Groei en Rijkdom

De andere kant van Groei en Rijkdom
Cursuscode: DA2120

Als we ervan uit mogen gaan dat we de meest ingrijpende en destabiliserende fase van de pandemie en de daaraan gelieerde crisis straks achter de rug hebben, hoe gaan we dan verder? Als vanouds? Inzetten op economische groei en rijkdom?

Het klinkt ons vertrouwd in de oren, maar steeds vaker horen we ook andere geluiden. Was en is deze crisis niet een van de vele die juist veroorzaakt worden door oneindige groei in een eindige wereld en excessieve rijkdom te midden van een verarmde bevolking en planeet? En zijn de instrumenten waarmee we ontwikkeling en vooruitgang proberen te meten, met name het BNP, wel geschikte indicatoren?

Never let a good crisis go to waste, hebben we de woorden van Winston Churchill vaak hernomen horen worden, deze afgelopen periode. Aan de hand van actuele denkers over dit onderwerp, nemen we in deze cursus de fenomenen groei en rijkdom onder de filosofische loep.

 

Sterk aanbevolen literatuur: Rijkdom van Ingrid Robeyns (als e-book verkrijgbaar bij Prometheus voor €7,99)

Aanbevolen literatuur: Fantoomgroei, Sander Heijne en Hendrik Noten

Overige teksten worden tijdens de cursus tegen kostprijs beschikbaar gesteld.

Maandag 20 september 2021
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D (Diana) de Esch
09:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.