Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA2030

De orde der dingen – over het denkwerk van Michel Foucault

De orde der dingen – over het denkwerk van Michel Foucault
Cursuscode: DA2030

Ongenaakbaar in zijn zwarte coltrui, orerend voor overvolle collegezalen: zo kennen we Michel Foucault. Niet alleen op modegebied zette deze Franse denker de trend, ook op intellectueel gebied begaf hij zich altijd op de frontlinie. Waanzin, straf, macht, biopolitiek, seksualiteit: Foucault schreef over al deze dingen (en meer) op zijn typische, historisch ingegeven manier. Tijdens de cursus duiken we in het werk van Foucault. Niet alleen om te zien wat hij over ‘toen’ schreef, maar ook over wat we daar nu mee kunnen.

Bij deze cursus wordt gewerkt met het (optionele) boek “Foucault”, geschreven door Machiel Karskens. Dit boek kan via de docent worden aangeschaft (kosten ca. €21). De cursusprijs is exclusief de kosten voor het boek.

Woensdag 30 september 2020
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 103,00
Dhr. J. (Jesse) Havinga
10:00 - 12:00
Locatie: 't Loughoes (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
J. (Jesse) Havinga
J. (Jesse) Havinga
Jesse Havinga heeft in 2018 de master Filosofie en Educatie afgerond aan de RuG. Lesgeven deed hij op eerst op een middelbare school in Leeuwarden, en nu op de Hanzehogeschool in Groningen. Hij heeft zich tijdens de studie (en daarna) gespecialiseerd in de praktische filosofie, en dan (ook) met name het werk van de Franse filosoof Bruno Latour. ……………………………………………………………………………………………………Tjesse Riemersma heeft in 2019 de master Filosofie en Maatschappij afgerond aan de RuG. Als deel van deze master liep hij een half jaar mee op de redactie van de Groene Amsterdammer. Zijn filosofische interesses liggen in het verlengde van de Franse filosoof Bruno Latour: technologie, wetenschap, samenleving, politiek en alle manieren waarop deze in elkaar grijpen.