Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA1850

Filosofie, The making of the Western gaze, beelden van de Oriënt.

Filosofie, The making of the Western gaze, beelden van de Oriënt.
Cursuscode: DA1850

 

The making of the Western gaze – beelden van de Oriënt
Drie workshops van 3 uur over de manier waarop de westerse mens onbewust naar zichzelf en naar de rest van de wereld kijkt.
- Moderne tijd, moderne macht, de manier waarop in de moderne tijd machtsstructuren zijn veranderd en samengaan met bijvoorbeeld de productie van kennis. (met o.a. Foucault).
- Orientalisme over de ontstaansgeschiedenis en het functioneren van hedendaags denken over de Oriënt; op basis van Edward Said’s Orientalism (1978).
- Strijdbare vrouwen in patriarchale structuren. De helaas veel te jong overleden Saba Mahmood over niet-Westerse vormen van vrouwelijk politiek bewustzijn en de moeizame acceptatie daarvan.
Het geheel van de drie bijeenkomsten moet licht  werpen op wat wel ‘de blinde vlek van het verlichtingsdenken’ wordt genoemd en inzicht geven in de subtielere structuren die aan het werk zijn bij immer actuele verschijnselen als discriminatie en onderdrukking.

Leesteksten en vragen worden voor en tijdens de workshop deels digitaal en deels tegen kostprijs, maximaal € 5,-, ter beschikking gesteld. Deze extra kosten dienen rechtstreeks met de docente te worden verrekend.

 

Vrijdag 25 januari 2019
3 lessen van 3 uur , elke 3 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Mw. D (Diana) de Esch
09:30 - 12:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adres gegevens)
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.