Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA1830

Filosofie, Propaganda in de moderne democratie.

Filosofie, Propaganda in de moderne democratie.
Cursuscode: DA1830

In deze cursus gaan we dieper in op de ‘culturele productie’ van een ‘gevoelde waarheid’; oftewel op de werking van propaganda.
‘Propaganda’ is een term die wij allereerst in verband brengen met dictatoriale regimes als in Noord Korea en China, maar die veel verder gaat dan dat. Het is een beproefde strategie om macht te verkrijgen door de werkelijkheid niet meer te interpreteren, maar te definiëren. Cultuur en culturele producties spelen een cruciale rol in het activeren of deactiveren van het kritisch vermogen in de samenleving die deze tendensen faciliteren of er juist tegenwicht aan bieden.
Door passages uit onder andere Cultuurindustrie  van Adorno en How propaganda works van Jason Stanley in verband te brengen met de ‘postfaktische’ samenleving, proberen we dit verschijnsel beter te doorgronden.
Leesteksten worden tijdens de les tegen kostprijs, maximaal € 5,-, ter beschikking gesteld. De kosten hiervan dienen rechtstreeks met de docent afgerekend te worden.

Maandag 14 januari 2019
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 119,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D (Diana) de Esch
09:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.