Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA1940

Filosofie, Volk, elite, uitbuiting en macht

Filosofie, Volk, elite, uitbuiting en macht
Cursuscode: DA1940

Naar de letter genomen, betekent ‘democratie’, ‘zelfbestuur door het volk’. Dat ‘volk’ hierin een problematische term is die aanleiding geeft tot evenveel misverstand als misbruik, is niets nieuws.

In onze tijd komt daar echter bij dat (een deel van) het volk ontevreden is, meer macht wil en zich uitgebuit voelt door wat men geneigd is ‘de elite’ te noemen.

Wie of wat deze ‘elite’ is, waarover men precies macht wil en hoe uitbuiting in zijn werk gaat, is doorgaans minder duidelijk en zal, samen met bijvoorbeeld de vraag of het volk een (vrije) wil kan hebben, focuspunt van deze cursus zijn.

Teksten en leesvragen worden door de docent ter beschikking gesteld. Kopieën dienen rechtstreeks met de docent verrekend te worden.

Maandag 23 september 2019
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 121,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D (Diana) de Esch
09:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.