Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA2130

Het Antropoceen

Het Antropoceen
Cursuscode: DA2130

Je hoort steeds vaker dat we het tijdperk van het Antropoceen zijn binnengetreden. Een tijdperk waarin de mens invloed op de aarde uitoefent op een schaal die voorheen exclusief voorbehouden was aan orkanen, vulkanen en aardbevingen. Niet bepaald een vleiende vergelijking, dus.

Hoe om te gaan met het besef van onze verwoestende kracht? Alarmisme en apocalyptisch denken liggen op de loer, maar net zo goed een nieuw verhaal van overmoed: de mens als definitief heerser over de aarde. Uiteindelijk dwingt het Antropoceen ons misschien wel tot een nieuwe blik op mens en natuur. In de cursus gaan we door al deze kwesties dwalen.

Woensdag 22 september 2021
8 lezingen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 116,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. J. (Jesse) Havinga, Dhr. T (Tjesse) Riemersma
Boek: René Ten Bos, Dwalen in het Antropoceen (klik hier voor meer informatie)
10:00 - 12:00
Locaties: 't Loughoes, 't Loughoes (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
J. (Jesse) Havinga
J. (Jesse) Havinga
Jesse Havinga heeft in 2018 de master Filosofie en Educatie afgerond aan de RuG. Lesgeven deed hij op eerst op een middelbare school in Leeuwarden, en nu op de Hanzehogeschool in Groningen. Hij heeft zich tijdens de studie (en daarna) gespecialiseerd in de praktische filosofie, en dan (ook) met name het werk van de Franse filosoof Bruno Latour.
T (Tjesse) Riemersma
T (Tjesse) Riemersma
Tjesse Riemersma heeft in 2019 de master Filosofie en Maatschappij afgerond aan de RuG. Als deel van deze master liep hij een half jaar mee op de redactie van de Groene Amsterdammer. Zijn filosofische interesses liggen in het verlengde van de Franse filosoof Bruno Latour: technologie, wetenschap, samenleving, politiek en alle manieren waarop deze in elkaar grijpen.