Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA2160

Van Homo Faber tot Homo Sacer

Van Homo Faber tot Homo Sacer
Cursuscode: DA2160

Arendt en Agamben over de mens en de innerlijke tegenstrijdigheid van de moderne samenleving.

Aan de hand van teksten uit Homo Sacer van Giorgio Agamben, Vita Activa en Totalitarisme van Hannah Arendt en enkele teksten van Michel Foucault, bestuderen we op welk mensbeeld de politieke organisatie van de moderne Westerse gemeenschap volgens deze auteurs eigenlijk gestoeld is en hoe het kan dat hierbij zorg voor het leven en genocide, evenals liberalisme en totalitarisme zo dicht bij elkaar kunnen liggen.

De genoemde werken van Agamben en Arendt worden sterk aanbevolen, maar zullen – gelet op de omvang - niet integraal gelezen worden.

De allernoodzakelijkste literatuur wordt tijdens de lessen tegen kostprijs ter beschikking gesteld.

Maandag 24 januari 2022
10 lezingen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D (Diana) de Esch
9:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.