Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: DA2020

Vrijheid, veiligheid en knabbelen aan de rechtstaat – Politiek in tijden van crisis

Vrijheid, veiligheid en knabbelen aan de rechtstaat – Politiek in tijden van crisis
Cursuscode: DA2020

Perioden van crisis en rampspoed zijn altijd spannende tijden voor de rechtstaat. In de pandemische situatie, met haar nadruk op ‘beheersing’ en ‘controle’, geldt dat in het bijzonder.  Controle en beheersing van de verspreiding van het virus natuurlijk, maar daarmee ook van de (potentiële) dragers ervan.
Propaganda is hierbij een belangrijk instrument – het gedrag van grote groepen mensen moet immers snel en efficiënt beïnvloed worden. Maar kan even gemakkelijk worden ingezet voor persoonlijke of politieke doeleinden – zoals bijvoorbeeld de cheques van Trump. Waar ligt de grens?
Dat geldt ook voor het verzamelen van (locatie)gegevens van burgers. Overheden en grote, beursgenoteerde technologiebedrijven slaan de handen ineen om de wegen van de burger nauwgezet te kunnen volgen danwel bepalen.
In deze cursus benaderen we de gevolgen die heeft voor de collectieve vrijheid en veiligheid niet vanuit het perspectief van bijvoorbeeld privacy, maar vanuit dat van rechtsstatelijkheid.

Maandag 21 september 2020
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 127,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. D (Diana) de Esch
09:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
D (Diana) de Esch
D (Diana) de Esch
Diana de Esch heeft haar doctorandustitel in de filosofie behaald aan de RuG. Ze heeft zich daar gespecialiseerd in de moderne en hedendaagse filosofie en zich gespecialiseerd in de verhouding tussen de Angelsaksische en de continentale filosofie. Onlangs heeft ze een researchmaster gericht op dit onderwerp afgerond aan de Université Paris Nanterre in Parijs. Daarnaast heeft Diana een studie Franse Moderne Letteren voltooid aan de Sorbonne met een specialisatie in didactiek. Diana verzorgt cursussen en lezingen in o.a. Groningen, Zuidlaren en Winsum.