Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CA2110

KUNST uit de DOEKEN

KUNST uit de DOEKEN
Cursuscode: CA2110

KUNST uit de DOEKEN 2021/2022 II-I en III

Kunstgeschiedenis / Kunstbeschouwing

-zien is meer dan kijken-

- beschouwen, vergelijken, analyseren, bespreken, herkennen -

We leven in het tijdperk van de mens en hebben om te gaan met een nieuwe werkelijkheid. Hierdoor is heel duidelijk gebleken dat Kunst belangrijk is, dat het verbindt en dat ook je verbeelding daarbij een belangrijke rol speelt. Door Covid-19 moesten we allemaal een pas op de plaats maken. Het NU is anders voor ons allemaal. Hoe kijken we naar het verleden. Misschien is het duidelijk geworden waar je interesse ligt en waar je meer van wilt zien of horen. In de lessen wordt Kunst vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Vanuit het ontstaan, een idee, verval, strijd , historie, schoonheid of de emotie. Alles komt voorbij.

Natuurlijk heeft alles met TIJD te maken. In de komende cursus gaan we ook terug naar de bron. Het hoe, waarom en waardoor, oorzaak en gevolg. Invloed van wetenschap en techniek op de Kunsten. Vervreemding, grensvervaging binnen materiaal en disciplines, wat is kunst en waarom. Wat doen materiaal en techniek met vorm en ruimte. En natuurlijk is er aandacht voor de kunstenaar als individu. De start is in ‘de ROARING TWENTIES ‘ en gaat verder richting het Nu.

Belangrijk is ook de voorbereiding op museumbezoek (hierin is de inhoud v.d. expositie het uitgangspunt bijv. Frida Kahlo in het Drents Museum etc.)

 

Van iedere les wordt een hand-out verstrekt. De kosten hiervan verrekent u rechtstreeks met de docente. De cursusprijs is exclusief een eventuele excursie.

Dinsdag 28 september 2021
10 lezingen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 181,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. J (Janneke) Gelling
13:30 - 16:00
Locaties: De Ludinge, De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
J (Janneke) Gelling
J (Janneke) Gelling
Doceert Kunstgeschiedenis aan de Volksuniversiteit sinds 2010 en is vormgever sinds 1987 Beschouwen, vergelijken, analyseren, bespreken en herkennen: Picasso heeft zich afgevraagd waarom veel mensen de kunst willen begrijpen. Waarom niet de zang van een vogel, waarom houdt men van de sterren, van de verschillen in seizoenen zonder te proberen de betekenis te weten te komen. Ligt het er aan dat kunst door mensen is gemaakt en dat men wil weten het waarom en door wie? Janneke Gelling is bijna 20 jaar verbonden geweest aan de NHL (Hogeschool in Leeuwarden) als coördinator en docent aan de Faculteit Onderwijs; de Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving en de afd. Communicatie. Gaf les in Kunstgeschiedenis, dessin- en tentoonstellingsvormgeving, styling en eventmanagement, waarbij ook het coördineren van projecten met studenten aan derden een belangrijk onderdeel vormde.