Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: XA1890

Lezing, Escher terug in Leeuwarden

Lezing, Escher terug in Leeuwarden
Cursuscode: XA1890

In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad 2018, toont het Fries Museum na Mata Hari de andere ook in Leeuwarden geboren beroemdheid: M.C. Escher.
In de lezing wordt ingegaan op het leven van Escher, de plekken waar hij heeft gewoond, wat hem inspireerde tijdens zijn reizen en de door hem gebruikte technieken waarin hij een meester was.
Ook is Escher populair in wetenschapskringen. Zijn prenten worden gebruikt bij het uitleggen van begrippen in de wiskunde, kristallografie en waarnemingspsychologie.
Aan de hand van zijn werk wordt er aandacht geschonken aan begrippen als: dubbelcontour, vorm en restvorm, stilering van de werkelijkheid in combinatie met een bijzonder standpunt, contrast, etc.
Wil je meer nieuwe dimensies ontdekken in het werk van Escher, tijdens de lezing krijg je de kans.

Donderdag 4 oktober 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 9,00
Mw. J (Janneke) Gelling
19:30 - 21:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adres gegevens)
J (Janneke) Gelling
J (Janneke) Gelling
Doceert Kunstgeschiedenis aan de Volksuniversiteit sinds 2010 en is vormgever sinds 1987 - beschouwen, vergelijken, analyseren, bespreken en herkennen- Picasso heeft zich afgevraagd waarom veel mensen de kunst willen begrijpen. Waarom niet de zang van een vogel, waarom houdt men van de sterren, van de verschillen in seizoenen zonder te proberen de betekenis te weten te komen. Ligt het er aan dat kunst door mensen is gemaakt en dat men wil weten het waarom en door wie? Janneke Gelling is bijna 20 jaar verbonden geweest aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden als coördinator en docent aan de Faculteit Onderwijs ; de Lerarenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving en de afd. Communicatie. Gaf les in Kunstgeschiedenis, dessin- en tentoonstellingsvormgeving , styling en eventmanagement, waarbij ook het coördineren van projecten met studenten aan derden een belangrijk onderdeel vormde.