Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: XA1940

Lezing: Georg Friedrich Händel, “Xerxes”

Lezing: Georg Friedrich Händel, “Xerxes”
Cursuscode: XA1940

Georg Friedrich Händel schreef vele opera’s, waarvan deze “XERXES” (of Italiaans “Serse”) wel de beroemdste is. Helemaal in het begin horen we in deze opera de muziek van het beroemde “Largo”, dat is de aria “Ombra mai fu”.

Koning Xerxes wil trouwen met Romilda, die echter verliefd is op zijn broer Arsamene. Maar de zuster van Romilda probeert Arsamene voor zich te winnen. Liefde, intrige, verraad, een dramatische, maar tegelijkertijd ook komische opera vol met de meest virtuose zangpartijen. Verbazingwekkende zangkunst in combinatie met heftige emotionele uitbarstingen domineren dit vocale spektakel.

Woensdag 18 maart 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 9,00
Dhr. G (Gerard) van der Laan
14:00 - 16:00
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
G (Gerard) van der  Laan
G (Gerard) van der Laan
Na het behalen van zijn solistendiploma aan het Utrechts conservatorium was Gerard van der Laan vele jaren pianodocent aan de muziekschool in Hoogeveen. Hij is een pianist in hart en ziel en draagt niet alleen zijn kennis en passie over als docent, maar treedt ook op als concertpianist, als begeleider en in kamermuziekensembles. Al meer dan twaalf jaar verzorgt hij voor de Volksuniversiteit lezingen over verschillende muzikale onderwerpen. Met zijn kennis en enthousiasme heeft Gerard al menig toehoorder meegenomen in de wereld van de klassieke muziek. Een genot om naar te luisteren!