Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: XA1894

Lezing over democratie door burgemeester Marcel Thijsen

Lezing over democratie door burgemeester Marcel Thijsen
Cursuscode: XA1894

Op maandagavond 11 februari a.s. zal de burgemeester van Tynaarlo: Marcel Thijsen, een interessante avond verzorgen over de werking van de democratie. De avond wordt u aangeboden door de Volksuniversiteit van Zuidlaren.

De directe aanleiding voor deze avond vormen de verkiezingen op 20 maart a.s. voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Over deze overheidsorganen is over het algemeen genomen, weinig bekend bij de inwoners van Drenthe. En dat terwijl het bestuur van onze mooie provincie wel mede door Provinciale Staten wordt vormgegeven. Bij deze verkiezingen bepaalt u als inwoners welke partijen de richting van het beleid van de provincie Drenthe voor de komende vier jaren gaan bepalen.

Uw stem heeft dus zeker de kracht om dingen te bereiken, die u belangrijk vindt.

Democratie is een algemeen begrip, waarmee wij in Nederland zijn opgegroeid, alsof het normaalste zaak van de wereld is. Wanneer u in de wereld om u heen kijkt en via de media hoort in welke gebieden een dictator aan de macht is, waarbij de gewone mensen onderdrukt worden en waar dat vaak tot oorlogen leidt, zult u des te meer beseffen hoe goed de democratie met het bijbehorende rechtssysteem in Nederland geregeld is.

Welke invloed heeft uw stem? Hoe kunt u meedoen in onze democratie?  Hoe kunnen burgers betrokken worden, zijn en blijven? Wat is nodig?

Het bestuur van de VuZuidlaren hoopt op een volle zaal met belangstellende en ook kritische burgers, die met elkaar en met burgemeester Thijsen de democratie kleur geven! Van harte welkom!!

De toegang is gratis.

U kunt zich aanmelden door, bij voorkeur, een mailtje te sturen naar: info@vuzuidlaren.nl
of eventueel te bellen naar: 050-4095962 of 050-4091511.
Aanmelden via onze website is in dit geval NIET mogelijk.
Maandag 11 februari 2019
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 0,00
Dhr. Marcel Thijssen
19:30 - 21:00
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adres gegevens)
Marcel Thijssen
Marcel Thijssen