Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: HA2210

Bijzondere romans

Bijzondere romans
Cursuscode: HA2210

In zes bijeenkomsten bespreken we een aantal bijzondere romans van Nederlandse en buitenlandse auteurs die buiten de top-tienlijstjes van dit moment vallen, maar qua thematiek nog zeer actueel zijn. We verdiepen ons vooral in de inhoudelijke kenmerken van het werk en proberen in een gezamenlijke discussie betekenissen te ontrafelen. Daarbij kunnen biografische gegevens en de aandacht voor stijl en structuur het begrip verdiepen. Voorop staat het plezier in het samen bezig zijn met literatuur.

Donderdag 22 september 2022
6 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.M.J.J. (Els) van Ardenne- Diephuis
Boeken: Andreas Burnier - Het jongensuur, Karel Schoeman - Verliesfontein, Elizabeth Strout - Ik heet Lucy Barton, Carry van Bruggen - Eva, Herta Müller- Vandaag was ik mezelf liever niet tegengekomen, Wessel te Gussinklo - De verboden tuin (klik hier voor meer informatie)
09:30 - 11:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
E.M.J.J. (Els) van Ardenne- Diephuis
E.M.J.J. (Els) van Ardenne- Diephuis
Els van Ardenne studeerde Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de RUG. Ze werkte 25 jaar als docente Nederlands in het voortgezet onderwijs. Voor diverse culturele instellingen verzorgt ze cursussen en lezingen over onderwerpen uit de Nederlandse literatuur, zowel op het gebied van proza als poëzie.