Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GB2010

Natuurkunde, Achtergronden en Toepassingen van de atoomfysica en kwantummechanica in de moderne samenleving.

Natuurkunde, Achtergronden en Toepassingen van de  atoomfysica en kwantummechanica in de moderne samenleving.
Cursuscode: GB2010

We kunnen ons een leven zonder elektronische apparatuur als computers, televisies, smartphones of elektrische auto’s nauwelijks meer voorstellen. Daarnaast leunen het huishouden, de industrie en de gezondheidszorg zwaar op chemische verbindingen en materialen. Toch is het bestaan van die apparaten en chemische verbindingen lang niet zo vanzelfsprekend als we wel denken. De huidige technologische samenleving is voor een groot deel te danken aan de kennis over het gedrag van atomen. We zouden ons dan ook moeten realiseren dat we steeds meer komen te leven in een wereld waarin niet wijzelf, maar atomen ‘regeren’. Het atoomtijdperk kent mooie kanten, maar ook een ongrijpbare, mysterieuze en wellicht risicovolle keerzijde.

           
De cursus richt zich op de bijzondere wereld van atomen, waarbij de natuurwetenschap in historisch perspectief wordt beschreven met de vele ontdekkingen en toepassingen daarvan. Op een heldere manier wordt uitgelegd hoe magisch atomen zich soms gedragen en dat de ‘wereld’ meer en anders is dan we direct kunnen waarnemen.

Cursusmateriaal (niet bij de cursusprijs inbegrepen):

Bouwstenen van de Materie, Inleiding tot de atoomfysica en kwantummechanica.

Dit rijk geïllustreerde en 282 bladzijden tellende boek wordt gebruikt als leidraad en aanbevolen als lesmateriaal. De cursisten zijn vrij om het boek aan te schaffen. Het boek kan via de docent worden aangeschaft. Het boek kost € 28,-.   

Woensdag 30 september 2020
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 51,00
Dhr. H.J. (Heiko Jan) Mein
19:30 - 21:30
Locatie: De Meent (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.J. (Heiko Jan) Mein
H.J. (Heiko Jan) Mein
Heiko Jan Mein studeerde wis- en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte als docent aan ver-schillende hogescholen in Noord-Nederland en verzorgde daarnaast diverse post-HBO-cursussen. Voorts vervulde hij meerdere functies als manager van overheidsorganisa-ties en had hij verschillende bestuurlijke nevenfuncties. Laatstelijk was hij organisatieadviseur. Momenteel verzorgt hij nog cursussen, houdt lezingen en geeft hij vwo/havo-examentrainingen. Heiko Jan Mein is ook de auteur van het boek “Bouwste-nen van de Materie”, een inleiding tot de atoomfysica en kwantummechanica, dat als leidraad bij de cursus wordt gebruikt.