Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AE2170

Franse leesclub « A vous de lire »

Franse leesclub « A vous de lire »
Cursuscode: AE2170

De Franse literatuur staat bekend om haar grote klassiekers. De docent heeft drie van zijn favoriete romans uitgekozen, uit verschillende periodes. In de allereerste les krijg je een introductie op deze romans en wordt in vogelvlucht de Franse literatuurgeschiedenis besproken. Vanaf de tweede bijeenkomst starten de boekbesprekingen. Er zijn drie lessen voor één boek gereserveerd. In de laatste les volgt een nabespreking en een evaluatie. Het gaat leuk worden, want ‘lire, c’est un plaisir’! De doeltalen zijn Nederlans en Frans. Een instapniveau van A2/B1 is gewenst.

Voor uitleg over de ERK niveau's, klik hier.

Donderdag 2 september 2021
12 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 17:10 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. A. (André) Degen
Boeken: Le grand Meaulnes, Alain-Fournier , La chute, Albert Camus, Quelques-uns des cent regrets ,Philippe Claudel (klik hier voor meer informatie)
17:10 - 18:40
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
A. (André) Degen
A. (André) Degen
André Degen studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Al vroeg kwam hij in contact met de Franse taal en cultuur, want vanaf zijn jongste jaren namen zijn ouders hem elke zomervakantie mee naar Frankrijk. Na zijn studie heeft André diverse functies in het bedrijfsleven gehad, waarbij steeds de kennis van de Franse taal belangrijk was. Later begon het lesgeven te trekken en naast anderhalf jaar docentschap aan de Hanzehogeschool Groningen heeft hij vijf jaar lang, met veel enthousiasme, cursussen Frans op allerlei niveaus gegeven aan de Volksuniversiteit Groningen