Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AE1970

Franse leesclub « A vous de lire »

Franse leesclub « A vous de lire »
Cursuscode: AE1970

De Franse literatuur staat bekend om haar grote klassiekers. De docent heeft drie van zijn favoriete romans uitgekozen, uit verschillende periodes. In de allereerste les krijg je een introductie op deze romans en wordt in vogelvlucht de Franse literatuurgeschiedenis besproken. Vanaf de tweede bijeenkomst starten de boekbesprekingen. Er zijn drie lessen voor één boek gereserveerd. In de laatste les volgt een nabespreking en een evaluatie. Het gaat leuk worden, want ‘lire, c’est un plaisir’! De doeltalen zijn Nederlans en Frans. Een instapniveau van A2/B1 is gewenst.

Voor uitleg over de ERK niveau's, klik hier.

Vrijdag 27 september 2019
12 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 09:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 104,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A. (Annerie) Baijer
Boeken: Le grand Meaulnes, Alain-Fournier , La chute, Albert Camus, Quelques-uns des cent regrets ,Philippe Claudel (klik hier voor meer informatie)
09:00 - 10:30
Locatie: De Ludinge (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Annerie) Baijer
A. (Annerie) Baijer
Annerie Baijer had nooit gedacht dat ze voor de klas zou belanden, noch dat ze ooit Frans zou spreken. Presentaties vond ze vroeger doodeng. En Frans? Zo heet alleen haar vader. Toch ging ze op haar 18e naar de lerarenopleiding in Zwolle en bleek ze in beide onderdelen goed te zijn. Tot over haar oren werd ze verliefd op Frankrijk, de Fransen en hun taal (en hun wijn en kaas!) gedurende de enkele maanden die ze doorbracht bij een boerengezin op het Zuid-Franse platteland. Sindsdien oefent ze met veel plezier haar vak uit. Pubers, studenten, volwassenen, met iedere doelgroep weet ze raad. Haar lessen zijn afwisselend, uitdagend en gezellig. Met veel humor en een zekere "je-ne-sais-quoi" draagt ze haar kennis over en hoopt ze haar cursisten op hun Franse gemak te stellen, zodat ze iedereen vervolgens zo zelfverzekerd mogelijk op de bonnefooi naar Frankrijk kan laten gaan in de hoop ze na de zomer uiteraard weer terug te zien!