Bestellijst

Geen bestellingen

Volksuniversiteit Zuidlaren

Cursuscode: FA2210

Weerkunde voor iedereen

Weerkunde voor iedereen
Cursuscode: FA2210

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft om iets meer over het weer te weten. Aan het einde van de cursus weet u het antwoord op vragen als: waarom trekken de hoge en lage drukgebieden vrijwel altijd naar het oosten weg, of als ik de wind in de rug heb, welke kant moet ik uit om het mooie weer te vinden, of waarom ziet iedereen zijn eigen regenboog. Op een speelse wijze zal de natuurkunde die nodig is om het weer te kunnen begrijpen, worden uitgelegd. Formules zullen niet worden gebruikt. Er zal veel gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Uit recensies:

De cursus [] omvat een degelijke uitleg van de fysische verschijnselen die verantwoordelijk zijn voor het formeren van wolken, regen, wind, mist, onweer, temperatuur en nog veel meer uitingen van het weer, dat alles dankzij de zon als energiebron en de dampkring rond de aarde.

De cursusleider slaagt uitstekend in die uitleg, mede door het gebruik van een heldere power point presentatie, aangevuld met animaties en filmpjes over uiteenlopende onderwerpen van het gedrag van gassen onder druk tot het verloop van de golfstromen over de aardbol. Op deze manier worden de natuurkundige principes heel helder uitgelegd in een toegepaste vorm. Als deze manier van toegepast lesgeven op de middelbare school zou zijn gebruikt, hadden veel meer leerlingen het vak natuurkunde begrepen en leuk gevonden.

U leert [] over wolken, lucht en winden. U krijgt informatie over depressies, onweer, orkanen en golfstromen. Gedurende zes avonden laat Philip Lely u zijn prachtige presentaties zien. En vertelt daar enthousiast bij. Compleet met tekeningen, foto's en filmpjes. Deelnemers zijn vrij om te reageren en wisselen ervaringen uit. Gegarandeerd dat u anders naar het weer gaat kijken.

Een aanrader!

Dinsdag 20 september 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 87,00
Dhr. U.Ph. (Philip) Lely
Boek: Weerkunde, Meteorologie voor iedereen (klik hier voor meer informatie)
19:15 - 21:15
Locatie: Ons Dorpshuis (klik hier voor de adresgegevens)
U.Ph. (Philip) Lely
U.Ph. (Philip) Lely
Philip Lely (1947) Is natuurkundig ingenieur uit Delft. Al tijdens zijn studie had hij belangstelling in de fysische processen die aan het weer ten grondslag liggen. Na zijn pensionering heeft hij deze belangstelling omgezet in een cursus die hij sinds 2013 geeft.