Nieuwsbrief

E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Veel nieuw aanbod van cursussen

Veel nieuw aanbod van cursussen bij de Volksuniversiteit Zuidlaren

 

Er zijn het komende jaar veel mogelijkheden om iets nieuws te gaan doen.

Op de locaties in Eelde zijn er een aantal nieuw:

Martina Hladikova geeft naast haar cursus boetseren in Eelde nu ook keramiek. En zij biedt ook de cursus Collages maken aan. Weer eens heel wat anders en voor iedereen geschikt.

Ewout Oldenhuis begint als nieuwe docent met filosofie en behandelt de tegenstelling tussen moderne en klassieke filosofie en ook Binie Bos is nieuw bij de VuZ en gaat tekenen en schilderen voor beginners geven.

Ook in Zuidlaren is er verbreding en vernieuwing. Zo komt er in Heiko Jan Mein zijn cursus iedere keer een nieuwe bekende wetenschapper aan bod. Ben Feringa of Albert Einstein. Wie kent die namen niet? Maar hoe en wat ontdekten ze ook alweer? Op de 5 avonden ontdekt u hoe 5 wetenschappers ervoor hebben gezorgd dat wij zoveel handige technische middelen om ons heen hebben. Best bijzonder.

De cursus Drents vindt plaats op 2 middagen, waarbij op speelse wijze met o.a. een quiz ieder kan genieten van onze mooie Drentse taal. In het verleden waren dit 8 middagen en we hopen met deze kortere variant meer mensen leuke Drentse middagen te kunnen bezorgen.

Voor eenieder, die de Engelse taal al redelijk beheerst zijn de groepen Engels 3 of Engels 4 wellicht een mooie optie. Onze nieuwe docente Miranda Visscher zal met veel enthousiasme deze cursussen gaan geven. Onze docent Duits, Maarten van der Zee biedt al jaren cursussen Duits aan en we hopen dat hij het komend jaar zowel de groep voor beginners als groep 2 voor enigszins gevorderden weer helemaal vol gaat krijgen!

En wat dacht u van astronomie, waarbij in 2 cursussen Het Noorderlicht en Zonnewijzers aan bod komen?

Kortom, heel erg veel variatie in het aanbod en voor ieder is er keuze genoeg. De leslocaties zijn in Eelde en/of Zuidlaren.

Kijk op onze website www.vuzuidlaren voor nadere informatie en aanmelding.

Wanneer u er niet uit komt of andere vragen heeft, kunt u op maandag- t/m donderdagochtend naar 06 12256405 bellen. Wees welkom!